Geld lenen zonder BKR

Steeds meer mensen krijgen tijdens hun leven op een bepaald ogenblik te maken met een zekere schuldenlast die ze niet zomaar het hoofd kunnen bieden. Dat is natuurlijk erg vervelend, in het bijzonder omdat je dan in Nederland te maken krijgt met een zogenaamde BKR codering. Deze codering zal worden vastgesteld wanneer een bank of andere financiële instelling een onderzoek doet naar de financiële situatie van een potentiële kredietnemer. Een dergelijke BKR toetsing is verplicht voor alle financiële instellingen die bij het Bureau Krediet Registratie zijn aangesloten en die een lening willen toekennen die groter is dan 1000 euro.

Weinig geld lenen zonder BKR

Steeds vaker hebben mensen helemaal geen nood aan een grote lening en hebben ze zelfs reeds met enkele tientallen euro’s reeds voldoende. Weinig geld lenen is tegenwoordig absoluut geen enkel probleem, zelfs niet wanneer je over een codering bij het Bureau Krediet Registratie beschikt. Weinig geld lenen zonder BKR door middel van een mini lening is dan ook zonder enig probleem mogelijk. Je moet er wel rekening mee houden dat het bedrag dat door een mini krediet kan worden toegekend wordt beperkt tot maximum 1000 euro. Wil je meer lenen, dan zal je bijgevolg verplicht zijn om gebruik te maken van een andere kredietvorm. Heb je aan een bedrag van 1000 euro of minder voldoende, dan is een mini lening voor jou ongetwijfeld de interessantste keuze. Deze wordt overigens steeds zonder controle bij het BKR toegekend waardoor een BKR codering geen enkel probleem vormt.

Veel geld lenen zonder BKR

Het mag duidelijk zijn dat het eigenlijk geen enkel probleem vormt om een klein geldbedrag te lenen wanneer je over een BKR codering beschikt. Helemaal anders is dat wanneer je er voor kiest om een erg groot bedrag te lenen. Veel geld lenen zonder BKR toetsing is immers niet zo eenvoudig, in tegendeel. In dat geval ben je namelijk sowieso verplicht om gebruik te maken van de diensten van een alternatieve financiële instelling en dat zorgt er voor dat je met zekerheid geconfronteerd zal worden met hoge kosten. Om deze kosten te ontlopen kan je er eventueel nog voor kiezen om een onderhandse lening bij een vriend of familielid af te sluiten. Lukt dit niet, dan zal een beroep doen op een alternatieve financiële instelling je enige kans op slagen zijn, ook al zal je er dan dus de stevige intresten bij moeten nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *