Geld lenen zonder BKR toetsing

Geld lenen zonder BKR toetsing, het is iets waar steeds meer mensen een beroep op moeten doen. Enorm veel mensen krijgen tijdens een bepaalde periode in hun leven te maken met specifieke kosten waar ze niet zomaar aan kunnen voldoen. De kosten blijven vervolgens lange tijd openstaan tot op het ogenblik dat de schuldeiser beslist om deze door te geven aan het BKR waarna er een dossier wordt opgemaakt. Vanaf dit ogenblik wordt het voor kredietnemers bijzonder moeilijk om bij een gewone Nederlandse bank een krediet vast te krijgen. Hou daar dan ook beslist rekening mee wanneer je in de toekomst graag een lening zou willen afsluiten.

Waar geld lenen zonder BKR toetsing?

Zoals je ongetwijfeld wel weet zullen Nederlandse banken waarbij je een lening gaat aanvragen steeds een zogenaamde BKR toetsing uitvoeren. Deze toetsing is nodig om te achterhalen of de kredietnemer in kwestie over schulden beschikt of niet. Hierdoor kan de bank met een gerust hart de aangevraagde lening toekennen en dat ook nog eens tegen een interessant tarief. Wanneer je wel over een dossier bij het BKR beschikt is het echter veelal geen optie om geld te lenen bij een gewone bank. Dan zal je maar wat graag een beroep willen doen op een alternatieve financiële instelling of op een partij die bijvoorbeeld mini leningen verstrekt. Deze partijen voeren geen controle bij het Bureau Krediet Registratie uit waardoor je zonder enig probleem een lening aan kunt vragen.

Is geld lenen zonder BKR toetsing duur?

Nederlandse banken voeren een controle uit bij het BKR omdat ze op die manier meteen een duidelijk beeld krijgen van eventuele lopende schulden waar de potentiële kredietnemer over beschikt. Wanneer je er voor kiest om een beroep te doen op een alternatieve financiële instelling wordt deze controle niet uitgevoerd waardoor het vermoeden sowieso bestaat dat er sprake is van een openstaande schuld. Het spreekt voor zich dat dit vermoeden een directe invloed heeft op de kostprijs die voor een dergelijke lening in rekening wordt gebracht. Geld lenen zonder BKR toetsing is daardoor altijd duurder dan wanneer je er voor kiest om een gewone lening bij de bank af te sluiten. Je kan de kostprijs van een lening zonder BKR toetsing uitsluitend beperken door deze te vergelijken en uit het overzicht te kiezen voor dat ene krediet waar zo laag mogelijke kosten aan verbonden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *