Geld lenen particulier

Als particulier kan je op verschillende ogenblikken nood hebben aan een stukje extra kapitaal. Dat kapitaal kan je verkrijgen door een lening af te sluiten. Er bestaan verschillende soorten leningen waar je als particuliere kredietnemer gebruik van kan maken. Je moet er wel steeds rekening mee houden dat de voorwaarden afhankelijk zijn van de kredietvorm van je keuze en het bedrag dat je kan lenen wordt gepaald op basis van onder andere je inkomen. Ben je van plan om als particulier geld te lenen? Aarzel dan niet langer en ontdek snel de mogelijkheden waarover je beschikt in dit artikel.

Wat is een particuliere lening?

De particuliere lening wordt vaak verward met de zogenaamde persoonlijke lening. De particuliere lening is echter geen kredietvorm, maar een soort van lening. Binnen de financiële wereld onderscheiden we wat dat betreft twee verschillende categorieën. Enerzijds zijn er bijvoorbeeld de particuliere en daarnaast zijn er ook de zakelijke leningen. Een particuliere lening is een lening die door een particulier persoon wordt afgesloten terwijl een zakelijk krediet steeds door een bedrijf wordt aangevraagd. De voordeligste manier van geld lenen voor een particulier is nog steeds de persoonlijke lening. Bij deze kredietvorm ontvangt de kredietnemer het volledige bedrag in één keer op de rekening en wordt er daarna maandelijks van het geleende bedrag een gedeelte terugbetaald tot het volledige saldo is afbetaald. Geld lenen als particulier kan niet alleen middels een persoonlijke lening, maar ook met bijvoorbeeld een doorlopend krediet, een rekening courant, een mini krediet, etc.

Meer lenen dan mijn inkomen als particulier

Erg veel mensen die een krediet wensen af te sluiten claimen niet voldoende te hebben aan het bedrag dat ze kunnen lenen op basis van hun inkomen. Dat is op zich perfect mogelijk, maar het voorgestelde bedrag is dan wel hetgeen volgens de bank of andere kredietverstrekker eenvoudig kan worden afbetaald. Met andere woorden, leen je meer dan het voorgestelde bedrag, dan komt je financiële zekerheid in het gedrang en daar zit uiteraard niemand op te wachten. Toch is het als particulier mogelijk om meer te lenen dan het bedrag dat in eerste instantie werd voorgesteld, bijvoorbeeld door effecten of spaargeld mee in de strijd te gooien. In principe geldt namelijk dat de bank vooral voldoende zekerheden zal willen voor wat het af te betalen bedrag betreft. Kan je deze buiten je inkomen om verstrekken, dan is dat met andere woorden geen enkel probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *