Geld lenen met uitkering

Iemand die geld wil lenen wordt wel eens gezegd dat hij daarvoor steeds over een bepaald maandelijks inkomen dient te beschikken. Dat wil standaard zeggen dat geld lenen zonder inkomen zeer moeilijk om maar niet te zeggen nagenoeg onmogelijk is. Toch is dat niet zo. Je kan wel degelijk geld lenen met behulp van een uitkering, maar dan wel alleen wanneer je de bank of andere kredietverstrekker duidelijk kan aangeven dat de afbetaling van de lening die je wenst af te sluiten niet in gevaar komt.

Kan ik geld lenen met een uitkering?

Standaard wordt het bedrag dat je kan lenen steeds gebaseerd op het inkomen waarover je beschikt. Dat is een probleem voor mensen met een uitkering, want zij kunnen op basis van deze rekenmethode geen enkel bedrag lenen. Bestaan er op dat vlak echter geen andere mogelijkheden? Uiteraard. Het klopt dat er in de meeste gevallen steeds wordt gekeken naar het maandelijks inkomen waarover de potentiële kredietnemer beschikt, maar wanneer dat er niet is kan er nog steeds gebruik worden gemaakt van andere financiële waarborgen. Denk daarbij bijvoorbeeld maar eens aan spaargeld of aan effecten, maar ook een uitkering kan je gebruiken om een kleine lening mee af te sluiten. Geld lenen met een uitkering alleen is op zich dus mogelijk, alleen zal het bedrag dat je kan lenen wel bijzonder beperkt zijn.

Hoeveel lenen met een uitkering?

Om te beginnen is het zo dat niet iedere kredietverstrekker je een lening zal willen toekennen op basis van een uitkering die je ontvangt. Wanneer je wel een bank of andere kredietverstrekker vindt die bereidt is om een lening op basis van je uitkering af te sluiten, dan zal de volgende stap betrekking hebben tot het bepalen van het bedrag dat je wenst te lenen. Het spreekt voor zich dat dit aanzienlijk lager zal uitvallen dan wanneer je bijvoorbeeld wel over een volwaardig inkomen beschikt. Aan de hand van je uitkering kan je echter door het uitvoeren van een berekening zeer eenvoudig achterhalen hoeveel geld je precies kan lenen. Bij twijfel kan je uiteraard ook nog gewoon een offerte aanvragen bij de kredietverstrekker van je keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *