Geld lenen auto

Tegenwoordig heeft iedereen wel nood aan een auto. We hebben de auto nodig om bijvoorbeeld boodschappen mee te doen, maar we rijden er ook mee naar het werk en uiteraard brengen we ook op deze manier onze kinderen naar school. Jammer genoeg gaat de aankoop van een auto steeds gepaard met een stevig kostenplaatje. Het spreekt bijgevolg dan ook voor zich dat maar weinig mensen een (nieuwe) auto kunnen kopen zonder daar een lening of andere vorm van financiering voor af te sluiten. Niet voor niets is de autolening dan ook veruit ’s werelds populairste kredietvorm. Denk je er ook aan om binnenkort een auto aan te kopen en wil je daar graag geld voor lenen? Wij vertellen je in dit artikel graag hoe je zon der een groot aantal eigen financiële middelen toch zonder probleem een auto kan kopen!

Kiezen voor de traditionele autolening

In eerste instantie is er natuurlijk de klassieke, traditionele autolening. Bij deze kredietvorm is het zo dat de bank of andere financiële instelling je het volledige bedrag verstrekt dat je nodig hebt om het voertuig in kwestie aan te kopen. Bijgevolg krijg je dit bedrag in één keer op je bankrekening gestort of wordt rechtstreeks de garage betaald. De reden waarom de kostprijs van een autolening zo interessant is, is terug te vinden in het zogenaamde eigendomsrecht van de auto dat tot op het ogenblik dat deze is afbetaald bij de bank of andere financiële instelling blijft. Met andere woorden, vanaf het ogenblik dat er niet aan de afbetaling wordt voldaan door de kredietnemer kan de bank beslissen om de auto te verkopen en met dat geld de lening verder af te lossen. Kan je als kredietnemer perfect voldoen aan de kredietvoorwaarden, dan is er natuurlijk geen enkel probleem.

Wat maakt een leasing zo interessant?

Naast het afsluiten van de klassieke autolening kan je als vanzelfsprekend ook kiezen voor een zogenaamde leasing. In dit geval zal de auto niet door jou zelf worden aangekocht, maar door de bank. Geld lenen voor een auto door middel van een leasing is interessant omdat je op die manier niet verplicht bent om de volledige som van de lening op te hoesten. Kies je er aan het einde van de looptijd voor om het restbedrag niet te betalen, dan heb je minder geld betaald dan bij een lening, maar heb je natuurlijk wel geen auto meer. Hou er daarbij rekening mee dat er een structureel verschil bestaat tussen een operationele leasing en een financiële leasing. Welke voor jou het interessant is zal je zelf moeten bepalen op basis van de geldende leasingvoorwaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *