Werkgeversverklaring hypotheek

door | september 7, 2014

Een werkgeversverklaring hypotheek is een document waarin staat te lezen welk werk je precies doet, voor wie je werkt en vooral over welk inkomen je beschikt. Dit laatste moet je overigens wel nog kunnen bewijzen aan de hand van een loonfiche. Uit de werkgeversverklaring hypotheek kan wel een heleboel interessante informatie gehaald worden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het feit of de kredietnemer in kwestie over een vast of een tijdelijk contract beschikt. Op basis van deze informatie zal de bank of andere kredietverstrekker immers grotendeels kunnen inschatten hoe groot het risico van wanbetaling is. We vertellen je in dit artikel graag alles wat je moet weten over de werkgeversverklaring hypotheek.

Wat is een werkgeversverklaring?

Wanneer je een hypothecair krediet wenst af te sluiten dien je een groot aantal verschillende documenten voor te leggen aan de potentiële kredietverstrekker. Eén van deze documenten is de werkgeversverklaring. Dit document dient te worden ingevuld door je werkgever en is specifiek bestemd om een duidelijk beeld te krijgen van je inkomen. Er wordt daarbij niet alleen gekeken naar het inkomen op zich, maar ook naar andere factoren zoals het feit of je over een vast of een tijdelijk contract beschikt. Deze controle wordt uitgevoerd om het risico van afbetaling in te kunnen schatten. Mensen die over een tijdelijk contract beschikken kunnen nog steeds een hypotheek afsluiten, maar zullen misschien een hogere intrest moeten betalen omdat ze een groter risico vormen. Het mag dus in ieder geval duidelijk zijn dat de werkgeversverklaring een bijzonder belangrijk document is waar je altijd rekening mee dient te houden.

Is een werkgeversverklaring doorslaggevend?

Wie niet over een vast contract beschikt gaat waarschijnlijk inmiddels de bui al voelen hangen, toch hoeft dat niet noodzakelijk het geval te zijn. Een werkgeversverklaring hypotheek is uiteraard belangrijk, maar is niet het enige waar naar gekeken wordt. Ook al beschik je met andere woorden over een tijdelijk contract, wanneer je over goede vooruitzichten beschikt en wanneer je een beetje financiële reserve hebt kan het nog steeds perfect voorkomen dat de bank je nog steeds de hypotheek in kwestie zal willen verstrekken. Wanneer je een tijdelijk contract hebt kan je overigens ook altijd aan je werkgever vragen of hij de toekomstperspectieven van je functie binnen het bedrijf op papier wil zetten. Is de kans bijvoorbeeld groot dat je na je tijdelijk contract vast in dienst zal worden genomen, dan is het belangrijk om dit aan de bank voor te kunnen leggen. Het kan je helpen om niet alleen een hypotheek af te kunnen sluiten, maar dat ook tegen een zo voordelig mogelijke kostprijs te kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *